Spring naar inhoud

Over Wij Carnisse

Wij Carnisse is het wijkplatform van, voor en door bewoners. Op het digitale platform kom je makkelijk in contact met andere mensen, winkeliers en organisaties. Je ziet wat er te doen is en je kunt makkelijk je eigen activiteit of initiatief plaatsen. Je kunt er ook terecht voor informatie en nieuws uit en over de wijk. De bewoners van Carnisse maken Wij Carnisse zelf, samen met ondernemers, organisaties en de gemeente Rotterdam.

Overal in de wijk

Maar Wij Carnisse is meer, het is een combinatie van online en echte plekken in de buurt. In het Huis van de Wijk, bij de supermarkt, bakker, buurtwinkel, het café, de kapper, de school of de dokter, overal kom je Wij Carnisse tegen. Zo maken we van Wij Carnisse een soort stekkerdoos met allemaal snoeren: een vonkend verzamelpunt waar alle mensen, verschillende activiteiten en ideeën uit de wijk samenkomen!

Met elkaar

Wij Carnisse is sinds oktober 2022 online. Het is dus nog een jong platform en nog een beetje groeien. Bewoners kunnen actief meedenken, meedoen en meepraten over hoe we Wij Carnisse nog beter kunnen maken. Met elkaar vullen en onderhouden we het platform. Zo maken we van Wij Carnisse een mooi platform voor alle Carnissenaren.

Wij Carnisse is gefaciliteerd vanuit de gemeente Rotterdam en ontwikkeld in samenwerking met bewoners, initiatieven en organisaties uit Carnisse. Wij Carnisse is van en voor de wijk. De bewoners bepalen wat er geplaatst wordt op het platform.

Heb je een idee of opmerking? Vind je het leuk om mee te doen met het redactieteam? Of zie je een foutje? Laat het ons weten! Mail naar info@wijcarnisse.nl. Dan beantwoorden we je zo snel mogelijk je vraag.

Hoe werkt de site?

Wij Carnisse bestaat uit de volgende onderdelen:

Agenda: boordevol activiteiten

Op Wij Carnisse zie je wat er allemaal te doen is in de buurt. Taalles, de band die optreedt, de wekelijkse koffieochtend, een creatieve workshop en de Lentemarkt. Op Wij Carnisse lees je het allemaal.

Wijkgids

Je vindt er ook veel handige en nuttige informatie: van organisaties en instellingen, bijvoorbeeld de woningcorporatie. En van de wijkraad en de gemeente. En over onderwerpen zoals wonen, ondernemen, veiligheid, gezondheid, groen, jeugd, cultuur, gezellig, schoon en geloof.

Wijknieuws

De Carnisser Courier is op Wij Carnisse digitaal te vinden. Ook kan je hier andere nieuwsberichten plaatsen en vinden.

Plaats zelf je evenement of oproep

Organiseer je zelf een evenement of activiteit? Zoek je iets of iemand? Heb je een idee? Plaats het op Wij Carnisse en kom in contact met je buurtbewoners!

Plaats een nieuwsbericht
Plaats een activiteit
Plaats een initiatief
Hoe plaats ik een activiteit in de Wijkagenda?

Organiseer jij een activiteit voor Carnisse en wil jij deze op Wij Carnisse delen? Vul dit formulier in. Het redactieteam ontvangt hier een melding van en zal de activiteit op het platform plaatsen. Het kan zijn dat je activiteit nog niet meteen te zien is.

Hoe plaats ik een initiatief, plek of organisatie in de Wijkgids?

Vul dit formulier in. Het redactieteam ontvangt hier een melding van en zal de activiteit op het platform plaatsen. Het kan zijn dat de informatie nog niet direct te zien is. We willen de informatie op het platform graag zo persoonlijk mogelijk maken. Om die reden vragen we in het formulier naar een foto en contactgegevens. Wil je liever dat deze niet gedeeld worden op het platform dan kan je deze velden ook leeg laten.

Hoe plaats ik nieuws?

Heb jij een nieuwtje over Carnisse dat je wilt delen met je buren? Vul dit formulier in. Het redactieteam ontvangt hier een melding van en zal het nieuws op het platform plaatsen. Het kan zijn dat de informatie nog niet direct te zien is.

Hoe plaats ik een reactie?

Op verschillende pagina’s op de website kun jij een reactie plaatsen. Hiervoor moet je wel eerst inloggen. Je kan een account aanmaken met je e-mailadres.

Ik heb een vraag of tip?

Heb je vragen over het gebruik van Wij Carnisse? Of een tip voor de redactie? Mail dan naar info@wijcarnisse.nl. Dan beantwoorden we je zo snel mogelijk je vraag.

Spelregels

 • We doen het samen: We maken maximaal gebruik van elkaars talenten, kennis, kunde, energie, netwerk en creativiteit. Goed samenwerken vraagt wat meer van ons allemaal.
 • We ontmoeten en zoeken de verbinding: Het wijkplatform gaat om de échte verbindingen in de wijk. Niet online, maar in de wijk. Het platform faciliteert ontmoetingen en maakt het mogelijk om samen dingen te ondernemen. Formeel en informeel. Met plezier en humor.
 • Het platform is er voor iedereen in de wijk. Ook voor iedereen die zich niet vanzelf aanbiedt. We zijn in de wijk. Beschikbaar voor koffie. We waarderen elkaars inzet. Klein en groot.
 • De informatie op het platform is voor Carnisse (de hele wijk, een buurt daarbinnen of een specifieke locatie in de wijk).
 • Jouw activiteit, initiatief en/of organisatie, of nieuwsbericht is interessant voor meerdere bewoners uit Carnisse.
 • De reactie, activiteit, initiatief en/of organisatie is niet beledigend of aanstootgevend.
 • Je activiteit, locatie, initiatief en/of organisatie draagt bij aan één of meer van deze thema’s:
  • Elkaar ontmoeten
  • Kunst & cultuur
  • Sport & spel
  • Gezondheid
  • Veiligheid
  • Een fijne woonomgeving
  • Werken en ondernemen
  • Groen en duurzaam
 • Iedereen met hart voor Carnisse kan een activiteit indienen: bewoners, mensen die in Carnisse werken of naar school gaan, of er vrienden of familie hebben. Je leeftijd en moedertaal maakt niet uit. Heb je hulp nodig om jouw informatie op het platform te zetten? Mail dan (in jouw taal) naar info@wijcarnisse.nl. Dan helpen we jou daarbij.
 • We delen ook informatie met betrekking tot de gemeente. We delen informatie op een heldere en begrijpelijke manier, zijn open en benaderbaar voor vragen.
 • Het idee betreft geen formele klacht of bezwaar.
  • Voor een formele klacht over de dienstverlening van de Gemeente Rotterdam kan je terecht op Klacht indienen | Rotterdam.nl
  • Voor een melding over overlast kan je terecht op Overlast doorgeven | Rotterdam.nl
  • Voor een melding over de buitenruimte (zoals rommel op straat) kan je terecht op Melding buitenruimte | Rotterdam.nl
Dien een formele klacht in
Dien een overlast melding in
Doe een melding over de buitenruimte
 • Om een reactie te kunnen plaatsen dien je in te loggen en je naam te gebruiken. Accounts waar geen echte naam aan gekoppeld is kunnen verwijderend worden.
 • Door informatie te delen via de formulieren ga je akkoord met de privacy voorwaarden. Die lees je via deze pagina.

Wil je meedoen? Kom bij het redactieteam!

Weet jij als geen ander in de wijk wat er speelt? Of wil je de wijk beter leren kennen? Wil je meedenken, meepraten en meedoen met Wij Carnisse? Ben je nieuwsgierig? Vind je het leuk om stukjes te schrijven of foto’s te maken? Kom dan bij het redactieteam!

Het redactieteam bestaat uit enthousiaste bewoners. Het team komt één keer maand bij elkaar om te praten over het platform, ideeën uit te wisselen en taken te verdelen.

Neem contact met ons op

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren