Spring naar inhoud

“De Grote Carnisser Buurtontmoeting: Een dag vol plezier en gemeenschapszin”.

Geplaatst op 11 juli 2023 16:58

In een tijdperk waarin digitale communicatie en sociale media de overhand hebben genomen, is het organiseren van een wijkfeest van cruciaal belang om een gevoel van gemeenschapszin te behouden en buren dichter bij elkaar te brengen. De Grote Carnisser Buurtontmoeting werd dit jaar voor de 4e keer op rij georganiseerd om alle bewoners kennis te laten maken met Carnisse en zijn vele kwaliteiten.

Op een zonnige zaterdagmiddag kwamen bewoners uit alle hoeken van de buurt samen op het Amelandseplein voor de Grote Carnisser Buurtontmoeting. 

Het Amelandseplein was omgetoverd tot een waar festiviteitenpark, met kleurrijke kraampjes die allerlei activiteiten en organisaties huisvestten. Alle bezoekers, jong en oud, konden hier terecht voor verschillende activiteiten. Kinderen konden genieten van springkastelen, schminken, ballonnenkunst en spelletjes, terwijl  volwassenen zich konden vermaken met workshops, live muziek van DJ ‘De dansende tulp’ en lekker eten. 

Eén van de hoogtepunten van het wijkfeest was het bezoek van de burgemeester Ahmed Aboutaleb, zelf geen vreemde in de wijk. De burgemeester van Rotterdam is zeer betrokken bij de wijk Carnisse en is naast zijn wekelijkse bezoeken aan de wijk een vaste gast van de Grote Carnisser Buurtontmoeting. In het kader van naastenliefde en zijn grote passie voor poëzie heeft de Burgemeester een prachtig gedicht voorgedragen. Een andere spokenword artiest, die zeker niet  onderdeed aan de burgervader was de 19-jarige Geneeskunde student: Kylie Martin uit de Tarwewijk. Ook zij wist menig bewoner en gast stil te krijgen met haar prachtige voordracht van 2 zelfgeschreven poëzie. 

Een ander belangrijk aspect van het evenement was de betrokkenheid van lokale bedrijven en organisaties. Verschillende ondernemers uit de buurt boden hun producten en diensten aan, variërend van ambachtelijke lekkernijen tot kunsttentoonstellingen.  

De gemeente Rotterdam wil alle betrokkenen bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van het wijkfeest en wij zien jullie graag volgend jaar allemaal terug!

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren