Spring naar inhoud

Feestelijke onthulling muurschildering Amelandsestraat in Carnisse

Geplaatst op 28 maart 2023 13:24

Op vrijdag 24 maart is de muurschildering aan de Amelandestraat in Carnisse feestelijk onthuld door stadsmarinier Muzaffer Yuksekyildiz en voorzitter van de wijkraad Carnisse-Zuidplein-Zuiderpark Victor Visser. Vanuit een bewonersinitiatief is de zijgevel van de Amelandsestraat opgefleurd.

Op initiatief van de bewoners is er een plan gemaakt om de zijgevel een ander aanzicht te geven. Met als resultaat een prachtige muurschildering die niet alleen de straat, maar de hele wijk opfleurt. De aanwezige bewoners bevestigen dit, “Carnisse is een kunstwerk rijker” aldus een van hen.
 
Feestelijke onthulling
Voor de feestelijke onthulling was er samenwerking met de wijk. De drumband Concrete Lion zorgde voor een feestelijke optocht, KOCO zorgde voor hapjes en drankjes en een lokale saxofonist gaf een sfeervol optreden. Ook het groenstrookje bij de gevel is door bewoners aangepakt en geheel in het thema voorzien van rietgras. De betrokkenheid van de bewoners zorgde voor een groot succes.

Bewonersparticipatie 
De muurschildering is een mooi voorbeeld van bewonersparticipatie. Nadat bewoners met het idee kwamen voor een muurschildering, heeft Woonbron dit idee omarmd en samen met bewoners het participatietraject georganiseerd. Nadat de VvE (Vereniging van Eigenaren) akkoord heeft gegeven, zijn de bewoners van de Amelandsestraat en Schoklandsestraat gevraagd mee te denken over wat er dan precies op de zijgevel zou moeten komen. Een klankbordgroep van vijf enthousiaste bewoners is met Stichting HIJS (Hiphop In Je smoel) hiermee aan de slag gegaan. Er waren twee voorwaardes; het kunstwerk moet in het thema Ameland passen én moest fleurig zijn. Kunstenaar "JanIsdeMan” werd gekozen om twee ontwerpen te maken waaruit bewoners mochten kiezen.
 
De uitvoering van dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de stadsmarinier van de gemeente Rotterdam. 
 
Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met Jasmijn Kooijman, communicatieadviseur Woonbron, op telefoonnummer06 81 09 23 87of via jkooijman@woonbron.nl 
 
Fotobijschrift: Een proost op de onthulling van de muurschildering. Van links naar rechts: Gioya Vlug, bewoner en initiatiefnemer, Aliën van der Haar, Projectleider Sociaal NPRZ Woonbron, Victor Visser, voorzitter wijkraad Carnisse-Zuidplein-Zuiderpark, Jacqueline Rombeek, bewoner, Lidwien Thissen, bewoner, Muzaffer Yuksekyildiz, stadsmarinier Carnisse, Kunstenaar Jan is de Man, Daniel Claassens, stichting HIJS 

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren