Spring naar inhoud

Annie M.G. Schmidtplein 16

Terug naar het overzicht

Heeft u een fiets nodig?

In Rotterdam kan alles op de fiets. Naast dat het een goedkope manier van reizen is, is het ook goed voor uw gezondheid. Maar niet iedereen heeft geld om een fiets te kopen. Daarom is er de Fietsbank. Bij de Fietsbank kunt u gratis een tweedehandsfiets krijgen.

Over dit initiatief

De Fietsbank verzamelt tweedehandsfietsen. En repareert de fietsen als dat nodig is, zodat ze veilig zijn. Daarmee hopen we op meer Rotterdammers op de fiets. En geven we oude fietsen een nieuw fietsleven. De fietsen zijn voor Rotterdammers vanaf 8 jaar met een inkomen van maximaal 130% bijstandsnorm.

Op dit moment is de Fietsbank alleen in Charlois. Dit is een proef in samenwerking met de Vraagwijzer.

Heeft u een fiets nodig? Dat kan eenvoudig in 3 stappen.

  1. Vul het aanvraagformulier in. Via www.rotterdam.nl/fietsbank kunt u het formulier  downloaden. Daar leest u ook de verdere voorwaarden. Komt u er digitaal niet uit? Bij de Vraagwijzer en in de Huizen van de Wijk liggen er vanaf volgende week informatiefolders met een aanmeldformulier.
  2. Ga langs bij de Vraagwijzer, Annie M.G. Schmidtplein 16.
  3. Haal uw fiets op.
Heeft u een fiets over?
Heeft u een fiets in de schuur of kelderbox staan die u niet gebruikt? Maak dan een andere Rotterdammer blij. Geef uw fiets aan de Fietsbank. Vooral kinderfietsen kunnen we goed gebruiken. U kunt uw fiets ook inleveren als deze kapot is. Maar de fiets moet nog wel een stevig frame met een stuur en twee wielen hebben. Ga naar www.rotterdam.nl/fietsbank.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren