Spring naar inhoud

Carnisse-Zuiderpark-Zuidplein

Terug naar het overzicht

Wijkraad Carnisse Zuiderpark Zuidplein

De wijkraad komt op voor de wijk, voor jullie! Via de wijkraad kan je bij de gemeente aandacht vragen voor dingen je belangrijk vinden. Zoals meer groen, welzijn, verkeer in de wijk of veiligheid op straat.

Over dit initiatief

Denk met ons mee een mooie wijk maak je samen!


De wijkraad is het middelpunt in de samenwerking tussen de wijk en de gemeente. Wij gaan veel met jullie in gesprek en vragen je om mee te denken en mee te doen. De wijkraad brengt verschillende groepen in de wijk samen en luistert naar wat jullie in de wijk belangrijk vinden. Wij zorgen er ook voor dat iedereen in de wijk mee kan doen. 

Een fijne en veilige buurt. Overbewoning en huisjesmelkers. Schone straten en bereikbaarheid. Multicultureel en het mooie groen. Eenzaamheid en sociale verbinding. Een greep uit de onderwerpen waar de wijkraad komende vier jaar mee aan de slag gaat. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen op 1 maart kon je ook de wijkraadsleden kiezen. Er waren 12 Carnissenaren die zich kandidaat hadden gesteld. Daarvan zijn dus 7 buurtbewoners gekozen, namelijk Kanja Waithira, Kamira Akkouh, Sam Niehorster, Victor Visser, Gemma Verstralen, Léon Vermeulen en Maikel Aalbers.

Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen zij belangrijk vinden. De wijkraadsleden zorgen ervoor dat iedereen die dat wil, kan meedenken over Carnisse. Bijvoorbeeld over groen, veiligheid, wonen, fietspaden, welzijn en speelplekken. De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen, samen met bewoners, organisaties en de gemeente. Deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord, dat voert de gemeente daarna uit. De wijkraad controleert dan of dat ook echt gebeurt. De wijkraad adviseert de gemeente ook over alles dat belangrijk is voor Carnisse. De wijkraad komt dus op voor de wijk!

Wil je meer weten over de wijkraden? Of in contact komen met een van de wijkraadsleden? Kijk op: https://mijn.rotterdam.nl/wijkraadsverkiezing-carnisse-zuiderpark of mail czzwijkraad@outlook.com Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren